is een vorm van acupunctuur die specifiek ingezet wordt bij de behandeling van neurologische ziekten en chronische pijn. Neuroacupunctuur is een verzamelterm voor diverse vormen van acupunctuur. Enkele vormen van neuroacupunctuur zijn de Japanse en de Chinese schedelacupunctuur, segmentale acupunctuur en electroacupunctuur.

 

Neuroacupuncturisten zijn acupuncturisten die zich specifiek toeleggen op de behandeling van patiŽnten met neurologische en tevens psychiatrische stoornissen met uiteenlopende acupunctuurtechnieken. Dit, om zo een brede ervaring op te doen met de behandelingseffecten van de acupunctuur, en de mogelijkheden en onmogelijkheden ervan goed te leren kennen.

 

Chinese schedelacupunctuur, is de eerst ontwikkelde vorm van neuroacupunctuur. Deze vorm is ontwikkeld door een groep van arts-acupuncturisten in China, die zich bezig hielden met de behandeling van neurologische stoornissen. Zij waren ontevreden over de effecten van de klassieke Chinese acupunctuur bij deze aandoeningen. Er zijn in de afgelopen 70 jaar in China 4 verschillende vormen van schedelacupunctuur.

 

LITERATUUR                                                                          HOME